Mimosan ja Pepitan pako                                         

Oltiin heinäkuussa mökillä. Oltiin justiisa 2 yötä retkellä joten laitoin gerbuille kaikki kuntoon.  Jostain syystä Mimosa ja Pikku-Pepita oli päässyt karkaamaan dunasta (siksi oli duna koska terroja ei voitu ottaa mukaan ettei ne mee rikki) Kun tultiin mökille takas kaikki näytti olevan hyvin. Mutta muhat oli revitty pois pussista. En ajatellut sitä sen enempää. Huomasin että M & P puuttuu. Tuli kauhea panikki koska huoneessa ei ole ovea ja mökki  on kamalan iso. Menin hätä päissäni katsomaan muista huoneista. Ku mun serkku huus että "täällä on jtn!" Juoksin takas ja sohvan alla napotti 2 silmä paria. Ne oli tosi säikkyjä ja aika vaikea ottaa kiinni. Kun lopulta saatiin tarkistin ne ettei ne ole loukkaantunut, koska duna oli ollu pöydällä, ja ne oli tietenki hypännyt :/ Mimosa oli ihan kunnossa ja niin näytti Pepitakin. Mutta mun serkun dunan päällä (silläki on gerbbuja) oli punasta. Eka mietittiin et jos se on mansikkaa ku sitä ollaan annettu. Mutta se oli tassun muodossa. Tarkistin puhaltelin turkkiin ja huomasin että M & P:n häntää oli järsitty joten yhdistimme asiat eli: Ne oli ollut toisten gerbiileiden häkkien päällä ja toiset oli purrut hännistä. Mutta gerbiilillä parantuu helposti jos se kerta oli jo ruvella ;)

 

                             Sama kauhu-kaksikko tappelee                                              

Juoksutin eka Romeota ja Rokkia, eli ne on poikia sitten pistin Mimosan ja Pepitan lattialle ne jahtasi toisiaan. Laitoin ne takas häkkiin ettei ne ala ärsyttää toisiaan. Häkissä kävi melkeen heti kauhea kuhina ja vilske. Ne pyöri siellä toistensa kimpussa. Erotin ne niin äkkiä toisistaan ku pystyin. (Oli just Pomppeliina sylissä, enhän mä sitä ois voinu minnekkään heittää) Eli, sain ne irti toisistaan. Ja laitoin toisen dunaan. Pepitassa ei näkynyt mitään mutta Mimosassa oli haavoja naamassa, joista tuli ihan vähän verta. Puhdistin ne vedellä, en viittiny laittaa terra poly vettiä, ku ne rupeutu heti.

                 Joten totutukset uusiksi, lähtö kohtaan millon hain Pepitan ja Pomppeliinan = Toinen Mimosalle ja toinen Popille                                        

Eka kokeilin totuttaa Pepitaa ja Mimosaa takasi mutta jos kerran gerbat on päässy tappelee niin aika vaikee saaha enää takasi. Olin tossa pari päivää jo totuttanu Poppia ja Pomppeliinaa.

No selvennä  vähän ku suunnilemat muuttu. Vaihdoin pareja. Pepita ja Poppi. Mimosa ja Pomppeliina. Nuo jälkimmäiset on nytten totutuksessa. Pomppe on vähä agressiivinen mutta ei paljoa :) Laitan vähän myöhemmin ne toiset ku pitäs taivutella verkkoa.

 

 

------------------------------------KIITOS---------------------------------------------